Vila

Ligger i soffan. Kroppen behöver vila lite. Jag har belönat den med en hel Ben & Jerry.

Bra att iPad kan stå av sig själv.

Vad sägermni om min alldeles egna körsbärsträdgård förresten?

20110428-204626.jpg

Aerobics

Efter lite träningsinspiration på lurren med Johanna och Crille bestämde jag mig för att prova något nytt. Crille har god smak när det gäller gym och ledare, det vet jag sedan tidigare. Så jag följde hennes rekommendation och gick med henne på ett pass Aerobics med Johan Östlund på Friskis. Han var musikalartist och jag fick känna mig som en för en timma också. I och för sig kände jag mig som en väldigt ograciös sådan. :) Men nästan lika snygg som hon på bilden. :)

Lunch

Har precis ätit en underbar lunch med mina väninnor Johanna, Cristina och Emma. Den sistnämda var en relativt ny bekantskap.

Tack tjejer! I lööööööv you. Tiden i Bandis kommer alltid vara den bästa. :)

Förresten kan Bagel street café på Västgötagatan, bakom Skrapan rekommenderas.

Cykel& träning

Idag gick SL-kortet ut. Imorgon börjar cykelsäsongen. Jag har både hunit löpträna med Friskis och pumpa däcken på cykeln och smörja kedjan.

Nu är det formellt vår!

20110426-212537.jpg

Kvällens löptur. Kicka på bilden för mer info.

Våren är här

Eller man vill nästan skriva sommaren. Här får ni en bild på ett körsbärsträd i Töreboda.

Nu på väg hem till Stockholm.

Tack kära familj för en underbar helg.

20110425-170554.jpg

Bakning

Ikväll har vi Emma bakat Petit Choux-er som vi ätit med vaniljsås och grädde och så en stor frukttallrik. Jag hara bakat bröd till frukost imorgon.

Recept till Petit Choux

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 120 g vetemjöl
  • 3 st ägg

1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.

2. Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.

3. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.

4. Spritsa ut petits-chouxer på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petits-chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.

6. Skär ett lock på varje petitschoux och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.

 

 

Påskdagsträning

Idag var det dags att lämna sängar och solstolar en stund. Jag tog med mig Ulrika för att jaga mig runt den så kallade Bålerundan. 15 km blev det.

20110424-214045.jpg

20110424-214129.jpg

20110424-214203.jpg

20110424-214314.jpg

20110424-214340.jpg

Ja, jag vet, det är lite kvar på sidorna som ska arbetas bort.

Påskafton

Mamma fick tyvärr rycka in och jobba på hennes lediga helg. Men det gick bra ändå. Vi andra förberedde påsklunchen och sen åkte vi och lämnade syrrans katt till hennes svärföräldrar, där mötte mamma och de andra upp och sen åkte vi hem till oss och åt påsklunchen.

Mitt första inlägg från iPad

Gissa om jag är glad. Fast mitt tåg var inställt och jag fick ta ett senare. Men jag hoppas det var ödet som ville att jag skulle träffa den mycket fina killen på Sjs kundservice.

En bra dag

En bra dag idag. Lagom med jobb, frukost möte, jobb, lunch, kundmöte, fira på jobbet och så lite jobb. Sen hem och tog en löptur. Nästan 13 km.

Hemma igen!

Mina gamla skor har fått nya kompisar. Samma sak gäller mina gamla duschtvålar.

Det blev också ett par byxor, skor, BHar till syster och andra presenter. Ja just det ja, en skjorta och två par shorts också.

Lunch

Efter frukost hemma med Micke och Dimi och kämpandet med att få ner allt i väskan som inhandlats drog vi ner på stan. Lunch med Lars, Anders, Dimi och Micke innan jag drog till Paddington. Ny på Heathrow express.

Tack gode gud för WiFi. Gratis också.

Soho hotel

I detta fantastiska bibliotek drack vi drinkar igår och champagne idag.

Mitt nya favvoställe att sitta och njuta i. Cocktails med riktig frukt osv. Tyst och lugnt. Eller inte tyst men så att gamla män som jag kan sitta och konversera med sina vänner.

Gå till baren eller eller biblioteket på Soho Hotel.

Pearl

Ikväll har vi haft en fantastisk matupplevelse på restaurgen Pearl.

Vi bokade en trerätter meny men fick två rätter före förrätten och sen fick vi en “predessert” och en “postdessert” så vi var väl upp i sju rätter innan kvällen var över.

Fantastisk service och excelent mat. Skulle jag leka “Come dine with me” får de en åtta eller nia av mig. Hmm. Det måste nog bli en nia. Men det var miljön och service som väger upp från en åtta.