Tomater

De växer så fort att idag har jag fått klippa dem lite. Kolla och jämför med en månad tillbaka!

Tänk vad lite sol, vatten och guds underbara natur kan göra.

 

Ännu mer ledig

Idag har jag överraskat mig med att vara ensam hela dan. Än så länge i alla fall.

Jag har sovit ut, jag har städat, jag har legat och sovit på en parkbänk på Riddarholmen (uteliggarstil?), fikat på Riddarholmen och börjat läsa i en av mina nya böcker jag köpte igår.

Jag hoppas nämligen på att det ska bli lite läsning i sommar. :) Jag köpte:

  • Högre än alla himlar, Louise Boije af Gennäs
  • Inre ledarskap, Christina von Bergen
  • Alla får ligga, Henrik Fexeus
  • Men vi knullar ju ändå inte, Ann Söderlund

Ledigt

Jag har verkligen inget planerat för den helgen. Känns det bra? Jo tack, helt ok.

Idag har jag ändå lyckats med att fika med Anders, sen shoppa kaffe, dricka vin på Anders balkong, äta en god räksmörgås på Medis med Andreas, Fredrik och Lena och sen spela både Chicago och TP på min balkong. Nu är jag trött och ska sova.

Kyss mig

Ikväll har jag varit med Fredrik och Nima och sett filmen Kyss mig! Helt fantastisk om ni frågar mig.

Det är sällan jag delar ut femmor. Tro det eller ej. Vid ett tillfälle kan jag hålla med recensenten på DN att manuset var lite överbelastat. Men annars var det verkligen en fin film. Både Krister Henriksson, Lena Endre och Joakim Nätterqvist liger upp till mina förväntningar. Störst insats gör förstås tjejerna, Liv Mjönes och Ruth Vega Fernandez.

Det var verkligen dags att kärlek mellan kvinnor fick lite vackert utrymme på filmduken tycker jag!

Betyg:

Morbror

Emma och Marcus har blivit föräldrar, mamma och pappa har blivit mormor och morfar, jag och Niklas har blivit morbror och Ulrika moster till detta lilla liv. :)

03:10 imorse och en guldklimp på 5484 g. Välkommen till världen!

 

Träning & kök

Idag har jag både hunnit med ett gympapass med Liselott på kungsholmen och sen kom Fredrik förbi och ville snacka köksdesign. Trevligt att få träffa både L och F en och samma dag när det var så länge sedan.

Middag i Tyresö

Ikväll har jag varit hos underbara familjen Ales och grillat, druckit vin, pratat, haft kul och framför allt hoppat studsmatta med söta Alicia.

20110728-223239.jpg

20110728-223258.jpg

Jag hann också med en trevlig lunch med min fd kollega Jessica idag på dagen. Alltid kul att träffa kära gamla kollegor.

Spontant klubbesök

Messa lite med Niklas och efter en kortöverläggning stack jag iväg till klubben Mums mums på Hornstulls strand. Galet att gå och lägga sig för att sova för att sen hoppa upp och springa iväg på klubb. På bilden får ni se vad ni missade som inte var där. :)

20110728-223429.jpg

Excelundervisning

Ikväll har jag både fått dela med mig av mina excelkunsakper till en travelmanager men också fått sett ett stort mediabolags radiostudios mm. Nu blir det roligare att lyssna på radion på mornarna när jag sett ”var det händer”.

Something borrowed

Ikväll blev det en slapp kväll med bio på Heron City. Vi såg something borrowed. Helt ok film men inte mer än en ordinär trea i betyg.

Betyg:

Kulturhuset

Efter fikat med Ullis, Macke och Niclas på Moteliusväg tog vi en sväng till Kulturhuset och kollade in lite utställningar, bland annat kunde jag se byggnadsplanerna för mitt närområde. :)

20110728-223506.jpg

Slottet & Årsta havsbad

Idag har vi varit på slottet och kollat in de olika museerna där, Tre kronor, skattkammaren, Slottskyrkan och Representationsvåningarna. Efter årets dyraste pajbit på ett ställa i gamla stan drog jag hem och stack iväg för att träna. Cykling och uthusgym vid Långholmen.

Ikväll har vi också varit och hälsat på våra sysslingar i deras sommarstuga vid Årsta Havsbad. Jag hade tänkt att bada men det blev inte så. Jag är ju en badkruka och det regnade. :)

20110728-225814.jpg

Måla som utlopp av känslor

Bara för att jag trodde att jag skulle få utlopp för en massa känslor i kroppen när jag mål så blir man ju inte bra på att måla. Jag var i alla fall lite tokig och gick och köpte färger och provade. Jag kommer i alla fall prova snart igen. Kanske kan man bli duktig om man övar? Eller det är väl självklart. :)

Skyview

Bakom gången/bron vid röda pricken jobbar jag.

Vid den röda pricken bor jag.

 

 

 

Provlöpning igen

Ikväll kommer syrran och hennes man och i morgon ska jag träffa den nya naprapaten igen och inför det hade jag lovat att provspringa lite igen. Jag tog cykeln till Nacka reservatet och provade det utomhus gymmet. Och tro det eller ej, det gick springa tre kilometer efter en ordentligt uppvärmning och när det var på ett ganska mjukt underlag. * känner hopp igen *

Vin & Sushi på balkongen

Det är typ tre år mellan varven men ikväll fick vi till det. Jag hade min gamla kollega och numera sommelieren och vinskribenten Amalia här på lite sushi, vin och chittchattande.

Sjukvårdsförsäkring

Skulle nästan vilja göra detta till reklam för sjukvårdsförsäkringar. Men det kanske är till att ta i. Jag ska ändå berätta lite.

Jag bad om hjälp med mina knän som jag har ont i och det har jag fått. Och jag lär mig så mycket om min kropp. Lyssna här! Jag har först fått tre besök hos svenska orienteringslandslagets naprapat och specialist på löpfrågor. Han har hjälpt mig med akupunktur och träningsprogram för säte, bål, lår, vader och knä. Hans slutsats var att det inte är ett löparknä i alla fall utan ”bara” ett överbelastat knä. Det går snabbare att bygga kondition än muskler och det blev helt enkelt ett för stort slitage på slutet.

Sen blev jag tvungen att träffa en ortoped för att se om jag skulle få fortsatt rehabilitering och det fick jag. Jag är remitterad tillbaka till Backbone och ska nu få upp till ytterligare tio behandlingar. Läkaren gav en liten varning för tendens till pronation och för det skulle jag gå till löplappet och filma för att se om så är fallet.

Idag träffade jag min nya naprat, tränare för några som bla ska i väg på OS i Sydkorea men han är också naprapat. Vi gick igenom träningen, han knäckte lite i ländrygg och i nacke och det var en spännande och ny upplevelse. På fredag eller måndag ska vi träna i hop för att han ska kunna följa upp mina problem och ge råd på hur jag ska träna. Han var mycket sympatisk och duktig.

Till slut gick jag till löplabbet och sa som det var. Om jag behöver köper jag annars kommer jag inte köpa några skor. Jag berättade om mina problem men killen var mer nyfiken på vilken sjukvårdsförsäkring jag hade som värnade så om min kropp. Efter en lång pratstund fick jag sätta på mig deras skor och börja springa. De skorna har inget inbyggt stöd vilket är meningen för att se fotens egna förmåga att springa och då kunde man sen en viss pronation. Men med mina befintliga löpskor var det som borta och slutsatsen är att min pronation inte är allvarlig och att det jag har avhjälps med befintliga skor under löpningen.

Till slut fråga jag om jag fick springa de planerade loppen och det fick jag om jag lovade att inte säga att han lovat mig det. Det kommer göra ont men med befintligt slitage kommer inget gå sönder i alla fall sa han.

Jag har även hunnit med ett träningspass på gymmet.

 

 

 

Känsla & Logik

Jag fastnade många gånger i min terapi under året i att känslan säger en sak och logiken en annan. Vad ska man lyssna till då?

Logiskt har jag så många goa och underbara vänner och en fin familj i min omgivning men ändå var jag världens mest ensamma ikväll. Längtan och saknaden var orimligt stor. Nu går jag och lägger mig. I morgon är en ny dag.