Valborg!

Vem jobbar idag? Vem ska plugga ikväll i stället för att dricka cooktails och kolla på brasor?

Jag!

Men jag har i alla fall fått äta en trevlig lunch med bästa Niclas på Finefood. :)

20120430-171241.jpg

Plugg, plugg, plugg & en fika

På tisdag ska jag skriva provet och jag kämpar på med att läsa, ta noteringar och känna på muskler och senor mm. :)

Men jag hann också slita mig en stund och ta en fika med Anders i solen i ett hörn utan för arkitektmuseum! Mysigt.

20120430-171225.jpg

Långpromenad

Jag och Per har varit på en riktig lånpromenad, båt från Sjöstan till Djurgården och sen runt hela ön, lunch på Rosendal och sen vidare promenad hela vägen hem igen, 14 km totalt. Gött!

Efter att Per åkte satt jag och plugga och sen tog jag en promenad framåt kvällskvisten mer Gabriel.

20120430-171536.jpg

Sushimiddag

Vanlig jobbfredag och sen har jag Per på besök. Efter en promenad i sjöstan och kolla på resturanger slutade med middag på sushin bredvid huset.

Nu sova.

Spökhotellet

Vanlig jobbdag men fortsatt vila från träning.

Så jag passa på att gå på lite teater och nu har jag lärt mig den hårda vägen. INGEN mer fars!

Ok, jag skrattade lite men verkligen inte mycket. Betyget blir lågt.

Middag

Ikväll har jag varit och käkat lite middag och kompissurrat med Youssef och fått sett hans mysiga lägenhet.

Nu i sängen i morgon jobb igen.

Tisdag är löpning

En skön löptur med Friskis. Drygt 10 km vilket inte syns på kartans länk men då missade jag uppvärmningssträckan.

Men nu är kroppen trött och jag ska vila några dagar.

Träningspass x 2

Kom till gymmet så tidigt och rastlös som jag var passade jag på att köra ett extra baspass med gympa för att se vad det innebar. Vi ska alla som nya ledare prova så många olika träningsformer som möjligt.

Så ett pass med basgympa och direkt efter det ett cirkelfyspass. Bra jobbat, klapp på min egen axel!

Avslutning på Steg 1

Puh, nu har jag fått mitt intyg och jag har haft fyra underbara dagar i Lillsved med hela Friskisgänget.

Idag fick vi bygga upp egna pass vilket var både roligt och lärorikt. Och vad valde vi? Jo cirkelfys! HIT i torsdags, cirkelfys igår och idag igen. Min kropp är mör nu. :)

Nu ska jag vila och somna tidigt!

Och förresten, ni som tror att jag lever i en konstant perfekt ordning ska nu få ett bevis på motsatsen.

20120423-072021.jpg

20120423-072049.jpg

20120423-072248.jpg

HIT me!

En helt vanlig dag för många men lite ovanligare för mig. Kurs med regelbunden träning och regelbundet ätande. Men mest annorlunda var kanske att köra Friskis kanske tuffaste pass på en fredagkväll klockan åtta på kvällen.

Men vet ni vad det bästa är med denna kurs. Ni vet känslan när man är på konferens och bara bara sitter still. När du får träna två gånger per dag kan jag lova att all teori vi jobbar med går SÅÅÅÅ mycket lättare.

Här får ni en pulkurva från HIT-passet. HIT står för högintensivträning.

Vad har du för maxpuls?

20120423-072545.jpg

20120423-072655.jpg

På kurs i Lillsved

Imorse tog jag bussen till Lillsved med 30 andra blivande förväntansfulla ledare. Nu har jag varit här en hel dag och vi har fått uppleva massor redan, ett inomhuspass, ett utomhus, teoriövningar, andra praktiska övningar och inte minst hur det är att äta regelbundet, 6 mål om dagen. ;)

Människor i månsken

Ikväll har jag hunnit med att både fika med Ander och titta på Birgitta Egerblads senaste föreställning Människor i månsken på stadsteatern.

Jag blev så kär i Komma rusande och kunde inte låta bli att gå se även denna föreställningen. Inte fullt lika bra som komma rusande men ändå väldigt bra.

Jag vet faktiskt inte varför men jag börjar inse att dans roar mig på ett oväntat bra sätt. Måste prova att gå på lite fler dansföreställningar.

Nu ska jag packa. Imorgon sticker jag på kurs fyra dagar med Friskis ute i skärgården.

Betyg på föreställningen är ändå mellan en fyra och trea. Det blir nog slutgiltigt en svag fyra.

Här en bild på den fantasiska dansaren Bernard Cauchard.

Löpning

Ikväll var det dags. Nu får det bära eller brista. Jag vill träna lite innan jag ska på kursen. Jag började med 90 minuter medel löpning men vi hann bara 5 km så var det en tjej som stukade sig. Jag tog den vänliga rollen och följde henne tillbaka och hann precis hoppa på nästa pass. Så jag fick två mindre löppass kan man säga. 5,3 km och 7,3 km.

 

Vila, vila och vila

Nu har jag vilat en vecka och vågar inte gå på kvällens bokade pass i Cirkelfys, jag vill och vågar verkligen inte ta risken att bli sjuk igen när jag ska i väg på kurs med Friskis.

Istället blir det en lugn kväll hemma med plugg inför kursen och tv-tittande.

Snabbfika & Långpromenad

Började dagen med en snabb och mycket intensiv fika med Battine på cityterminalen. Det är alltid sååå roligt med nya bekantskaper. Tyvärr blev det inte lång, Nu är han på flyget på väg till Washington igen.

Sen hann jag plugga en timma på kulturhuset bibliotek innan det jag mötte upp Lina för promenad, lunch på Mälarpaviljongen, promenad och lite windowshopping på Mood Sthlm.

Vänner & Shopping

Jag började med att försöka shoppa lite men det gick inte så bra. Butiken som hade konkursat och skulle sälja ut allt hade stäng på grund av inventering. Sen käkade jag lunch med Per som var på besök i Stockholm på Finefood. Sen bjöd jag spontant in Morten, Petri och Fredrik på middag. Canneloni och panacotta stod på menyn ikväll.

Kvällens underhållning bestod av diverse youtube-klipp från olika musikaler.

Kvarteret skatan i Laholm

Efter jobbet drog jag hem och avslutade kvällen med underhållande med den pinsamt roliga men ändå underhållande filmen Kvarteret skatan i Laholm. Anders skrattade inte alltid lika mycket som jag vilket säger mer om min humor än någon annans. :)

Får, kan och bör nog inte ge mer än en trea i trots att det var många sköna skratt.

Känner mig piggare

Känner mig bättre. Rosslet lossnar men inte tillräckligt för att jag ska våga träna ännu. Kanske lite gym på lördag och ev ett löppass med Lina på söndag.

Idag har jag i alla fall smaskat i mig en god lunch med Anneli och hennes dotter Wilma.

Och så har jag haft lönesamtal, men det är för privat att prata om här tror jag. Resultatet är i alla fall inte besviken. Men det var heller inte glad. Eller jo lite besviken tror jag. Men men, det finns barn som svälter i världen.

Eftersom det inte blir någon träning och jag känner mig hyfsat ok har jag passat på att jobba i kapp lite. Nu är klockan mycket och jag ska åka hem.

20120412-201612.jpg

Spöksonaten

Ibland får man verkligen njuta av kvalitet. Det har jag gjort ikväll. Jag har varit med Niclas, Erik, Nils och Victor på Dramaten och sett Spöksonaten.

Ett helt otroligt sminkarbete har de lyckats med. Något som borde uppfattats som relativt småtungt och allvarligt var gjort på ett sätt som stundtals kände riktigt lättsamt. Men å andra jag har inte sett någon annan uppsättning och vet inte hur den kan eller ska vara. Roligt var det och jag kände mig trollbunden hela föreställningen i alla fall. Nästan så jag vill se även den en gång till.