Kompisar på besök

Per åkte vidare. Ulrika shoppade. Daniel jobbade. Jag fixade hemma. De fina julstjärnar jag köpte till fönstret var för stora. Jag vet att jag är storslagen ibland. Men gick det kanske över gränsen. :) När jag kontrollerade var de nästan 180 cm i diameter.

På kvällen hade vi kompisar på besök. Lillasyster och familjens födelsedags present i förskott användes flitigt. Tävlingen pågick fram till fem på morgonen med "finalisterna".

Se bilder från tävlingen!

Gott Nytt År!

Nu har alla syskon flytt fältet till en fest i Göteborg. Tyst och lugnt. :)

Jag och Daniel kommer att bjuda mamma och pappa på nyårssupé.

Arne & Monika

Jag och Daniel har shoppat nyårsmaten på Konsum i Töreboda, mamma har kommit hem från jobbet. Ikväll har vi haft besök av mammas och pappas vänner, Arne & Monika. Jag träffar dem inte så ofta längre men i år tror jag att jag hunnit träffa dem både två och tre gånger. Minns inte riktigt. Vi satt och prata länge och efter besöket började jag, mamma och Daniel att titta på filmen Ninas resa.

Mot Göteborg

Nu har två syskon stuckit till Göteborg och sina hem där. Nu är det bara jag, Daniel och Emma kvar hemma. Mamma jobbar och vi andra fortsätter äta, spela kort, ser på film och umgås.

Katthemmet

Idag har vi haft en slapp och skön dag. Ullis och Emma skjutsade Niklas till Skövde för att han skulle åka vidare till Göteborg. Jag, Daniel, mamma och pappa har varit i Töreboda och besök katthemmet som Ullis katt, Pollux, kommer i från. Efter det shoppade vi lite på ICA och sen fastnade jag och Daniel på en Auktion. Vi hade spanat in några objekt men priset sprang iväg och lika bra var kanske det. :) Annars hade vi haft en kristallkrona i taket i badrummet.

I kväll har vi sett på film, ätit pizza och spelat kort. I morgon åker även Ulrika och katten hem. Nu kommer det bli ytterligare ett snäpp lugnare. :)

Kyrkgården

Idag har vi besökt kyrkgården och hälsat på mormor vid hennes grav. Vi satte dit en vit ängel i keramik som håller i en ljuslykta. Tyvärr blåste det för mycket för att kunna lämna kyrkogården med ljuset lysnade. Vi ska åka dit i morgon med ett lite batteridrivet ljus. Vi besökte också Letex utan att göra några fynd, shoppade lite på ICA och jag Katalaner på det lokala kondiset. På kvällen har vi, åter igen, spelat spel och sett på film.

bio

Frukost med alla i familjen utom Ulrika som sover hos pojkvän med föräldrar. Mamma åkte till jobbet vid 10. Vi andra har sett en film, fikat, lagat mat och spelat kort förstås. En kompis till Niklas har varit med och duellerat i kortspel. Snart middag och ikväll bio, Arn. Extra roligt är det också att den har spelats in i trakterna här hemma.

Lugn & ro

Inte så många hållpunkter idag. Mamma skulle jobba men blev ledig. Niklas, lillebror, ska jobba som dealer på Stadt i Mariestad ikväll. Emma, lillasyster, ska jobba som assistent några timmar för kommunen. Ulrika och Markus, lillasyster med svåger ska åka vidare med tåget som Daniel kommer med för att festa i Skövde. Vi själva har tagit det lugnt här hemma. Spelat kort, ätit, fikat, snackat, druckit glögg och sett på Tomten är far till alla barnen på tv. Som sagt, lugn och ro. Det är verkligen behagligt. Och vi stannar hela en vecka till.

Allergin håller sig på en konstant nivå, en tablett om dagen och droppar en gång om dagen. Nu har vi fått besked att Daniels föräldrar kommer ta hand om katterna ett tag. När vi kommer hem kan vi alltså testa om det är katterna som orsakar mina symtom.

God jul!

09.00: Morgon-julklappen, den i strumpan är öppnad, två lotter utan vinst. Föräldrarnas julklappar från sönerna är öppnad, för mamma en digitalkamer och för pappa en bilstereo.

10.00: Frukost, nu är frukosten intagen. :) Ulrika och Emma fick mandeln. Det påstås att Ulrika hade en medhavd mandel till frukost bordet för att säkerställa att hon skulle få en present extra. Hur som helst, Emma och Ulrika fick varsin present av mig, en sjal till Ulrika och ett set med miniväskor/nescisärer till Emma.

11.30: Fika med grannen, Erik

12.00 – 13.30: Matlagning

13.30 – 14.30: Julbord med familjen. Här firar bara familjen jul, Mamma, Pappa, jag, Niklas, Ulrika, Emma och Ullis katt Pollux.

14.30: Avdukat, nu väntar en stunds vila och Kalle Anka.

15.30: Julklappsutdelning, vi smygstartade och kunde inte hejda oss. På drygt en timma var allt över.

17.00: Kyrkogården, enligt gammal tradition åker vi alltid till kyrkogården för att tända ljus på mormors, morfars och mormors mors gravar. Men också på min lillebrors bästa kompis grav.

18.30: Fika, favoriten för mig personligen är mammas tigerkaka. Den och lite gott kaffe. :)

19.30: Sällskapsspel, själv har jag legat på soffan och lyssnat och kollat på. De andra har spelat Från A till Ö och Chicago.

21.00: Julmat, andra sittningen. :)

21.30: Film, Hälsoresan, alla har legat och tittat/sovit mer eller mindre.

00.00: Godnatt, det har varit en lång dag och… ”Alla sova enslig gård djupt under midnattstimma…”

Pyssel & förberedelser

Nu ligger man här på sitt gamla pojkrum. Det känns bra. På senare tid har man haft Danielv vid sin sida men inte nu över jul. Jag får vänta tills på tisdag innan jag får sällskap.

Idag har vi slagit in julklappar, tagit in granen, pyntat granen, burit in ved, ätit mat och en massa annat. Dessutom har jag prytt trädgården med granris både här och var. När vi var i Hova hälsade vi på Gunnar och Märta. Märta levde alltså med min morfar när han levde. Vi håller fortfarande kontakten oh byter enklare julklappar. I år fick de två, om jag får säga det själv, fina fotografier av sig själva som vi ramat in. De verkade nöjda med undantag för att Märta själv som är 90 inte kände sig så rynkig som hon var på bilden. :) Men är man 90 sätter det sina spår. Undrar hur djupa mina rynkor kommer vara.

Nu är allt förberett tror jag. Julstrumpan hänger här bredvid mig.

Hotellfrukost & hemresa

I samband med alla vita lögner i London bokade jag in en frukost med Micke på Sergel Plaza förra veckan. Vi fulföljde den även om vi fick träffas några gånger förra veckan. 8.30 stack jag till hotellet. Vi hade som vanligt en trevlig stund och åt oss mätta på den goda hotellfrukosten. Fast jag saknade färskt bröd. 11.06 gick tåget. Jag köpte en tidning och två lotter innan jag stack. Jag vann på den ena lotten, 250 spänn och jag har tydligen stöttat de synskadadess riksförbund samtidigt. Väl hemma i Töreboda åkte jag och pappa på gång till Mariestad för att hämta lillebror som kom till Mariestad. Snart dök övriga syskon upp och nu var vi alla samlade.

Lilla julafton

En vanlig dag på jobbet. Nästan i alla fall. Chefen är tävlingsinriktad och vi hade lite prisutdelning till olika medarbetare för olika prestationer. Bland annat årets affär, årets rockie och årets extra ordinära prestaion. Jag var nominerad som årets rockie och jag tog också hem den vinsten. Det kan tilläggas att vi ändå var närmare sex stycken tror jag som har börjat det här året. Det är alltid roligt med uppmärksamhet och självklart värmer det att de är nöjda med mina insatser. Vinsten var en cognacsglögg från Dufvenkroks.

På kvällen hade vi Therese och Fredrik hemma på lilla julafton. Vi bestämde oss ganska tidigt för att fira en liten egen julafton. Vi valde ut det godaste på julbordet, handlade och lagade maten. Vi åt, hade trevligt, spelade kort och bytte våra julklappar.

Innan vi somnade bytte jag och Daniel våra julklappar. Jag fick en vacker vas som jag spanat in tidigare under året på Bolagret. Från samma ställe fick jag två höga ljusstakar. Jag kommer också få en flygbiljett till New York. Daniel fick en weekend i Köpenhamn av mig. Vi åker den andra till den fjärde maj.

Jag ser när jag skriver det att vi skämmer bortvarandra. Men det är bra att vi fokuserar på upplevelser. Och det är trots allt något vi har råd med. Vi har inga barn och har relativt sett ganska låga boendekostnader och vi har ingen bil. Då får man resa lite extra. Eller hur? Förresten, jag vet inte om jag har skrivit om det tidigare men jag tror att vi redan kommit fram till var vi ska resa i november nästa år om vi får ledigt. Sydafrika. Googla på Rovos Rail! Visst verkar det fantastiskt. Ev ska vi prova det på en tvådagars tur. Allt annat har vi inte snackat om än.

Anders på middag

Försöker jobba i kapp och förbereda så mycket som går på jobbet just nu. Det går ganska bra.

I kväll har Anders varit här hemma på lite enkel middag. Mycket enkel. Glögg och russin till förrätt, toast till huvudrätt och morotskaka och kaffe till efterrätt. Vi lämnade också över vår lilla present från Kina. En slips med matchande manchettknappar och näsduk.

Tvättstuga

En mycket vanlig dag. En dag med tvättstuga och städning. Även om vi inte ska vara hemma över julen är det skönt att komma hem till en ren och fin lägenhet.

Hemma igen

Idag käkade vi frukost, packade och promenerade in till Oxford Street, mötte Agneta och Fredrik för att äta lunch och göra ett sista ryck med shoppingen. När vi gjort det tittade vi på lite filmer i en butik. Sen var det dags för mig och Daniel att säga hejdå till både kompisar och syskon. De andra skulle resa samtidigt från Stanstead och kunde ta sällskap med varandra fram till dess att de skulle lyfta. Mitt och Daniels plan skulle ha lyft redan 16.30 men blev framflyttat till strax efter 17. Nu är vi hemma och allt är upppackat. Tack och lov var det inte så många jobbmail på datorn när jag öppnade locket. Det var desto mer från Facebook. J

Om jag ska summera min trettioårsdag blir det nog med följande punkter.

  • Tänk att få fira i den stad i Europa, kanske världen, som jag gillar bäst, nämligen London (om jag inte räknar med Stockholm då förstås).
  • Tänk att få fira med bara människor jag tycker mycket om och de gör sig besväret att åka till London.
  • Tänk att få gå och se en favoritmusikal i en favoritstad med en favoritpojkvän. Jag som älskar musikaler generellt och bland dem alla Mamma mia mest. (delat med några andra)
  • Tänk att få bli så totalt överraskad så många gånger på en så kort tid, jag som älskar överraskningar
  • Tänk att Daniel har kämpat och planerat detta i princip sedan i somras. Tack!

Det finns verkligen inget jag hade önskat var annorlunda. Som jag sa på middagen i går kväll, stort tack till alla men speciellt till dig Daniel. Love you!

30 år

Dagens planer justerades lite. Vi hade tänkt åka runt och se på bara olika sevärdheter men nu blev det ännu mer shopping med syskonen. De måste också få shoppa. Men vi han i alla fall med att se Big Ben, Houses of Parlament och Tower Bridge. Under shoppingen sjönk vi ner i de sköna fåtöljerna på Starbucks. Lediga dagar är härligt, London är härligt och när man sitter där i sofforna med sin latte i handen är det bara skönt att leva. J

Det blev bråttom tillbaka, vi skulle ju ut och äta middag. Men innan vi skulle ge oss av skulle vi till receptionen. Gissa vad som händer. Nu dyker det upp ytterligare kompisar. Agneta och Fredrik har åkt till London också för att vara med och fira. Nu blev jag verkligen förvånad och överraskad igen. Efter en stund kommer Micke (som skulle vara i Stockholm på ett möte) och Dimitris. Många vita lögner har jag fått höra de senaste dagarna inser jag. J När alla var samlade, jag, Daniel, Emma, Niklas, Fredrik, Agneta, Micke och Dimitris skålade vi i favoritchampagnen, Moêt Chandon. Sen tog vi tunnelbanan till en mysig italiensk restaurang där vi alla åt en god middag.

Micke och Dimitris var trötta efter gårdagen med alla drinkar (det var nog jag och Daniel också) och de åkta hem. Vi andra åkte till Piccadilly Cirkus för att ta kaffe på maten och se på neonskyltar. För Emma var det första gången i London och då måste man se Piccadilly Cirkus.

Syskon i London också!

Idag var det stora shoppingdagen. Vi gjorde hela Oxford Street och gjorde av med alldeles för mycket pengar i förhållande till vad man har råd med så här i jultider. Sju nya skjortor, 12 par strumpor, en kostym, ett par extra kostymbyxor, en stickad tröja, 5 par kalsonger en musikdvd, ett snyggt tvål- och schamposet för badrummet.

På kvällen skulle det bli ytterligare en överraskning. Jag måste erkänna att jag är en person som är duktig på att ha kontroll och gillar det också och att det känns lite jobbigt men samtidigt skönt att någon annan har kontrollen. Men jag har försökt då och då med att fråga, undra och justera.

Efter en snabb dusch så skulle vi ge oss av igen men innan skulle vi förbi receptionen för att kontrollera att, som Daniel sa, att receptionen bokat bordet för morgondagen. Gissa vem som dök upp då! De som uppenbarligen dragit några vita lögner om att de var bortresta. J Men vad glad jag blev. Vi gick ut på några barer i Soho och drack drinkar och shottar tills vi alla var trötta och inte orkade mer. På vägen hem ringer Daniel sin mamma (påstår han) vilket var ett konstigt samtal. Sen påstår han att vi skulle få kolla på ett nytt rum och när vi kommer fram till rummet hoppar mina syskon ut ur rummet. Emma och Niklas har tagit sig till London för att vara med och fira mig. Gissa om jag blev förvånad! Eftersom klockan var mycket gick vi för att sova efter en stunds snackande på rummet.

London!

Som jag länge misstänkt skulle vi åka till London, allt blev tydligt när vi kom till terminal 2 och inte något annat som skulle ha varit fallet om vi skulle till Malmö. Vid det här laget trodde jag att jag det var slut på överraskningar. När vi kom fram till London tog vi tunnelbanan till hotellet. Hotellet kanske inte var vad vi väntat oss men med engelska mått var det nog ganska bra. Efter lite shopping gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällens aktivitet som också var en överraskning, nämligen Mamma mia. Jag trodde först inte den engelska versionen skulle tillföra något. Oavsett är det en fantastisk musikal och sån kan man uppleva många gånger. Men faktum är att den var bättre och de komiska inslagen var mer tillspetsade och jag fick skratt gått många gånger. Innan åt vi mat på ett stekhus vid Covent Garden.

Tack älskling (Daniel) för en underbar kväll. Och nu har jag inte ens fyllt år ännu.

Jag glömde att berätta i början att Daniel berättade att vi skulle stanna till tisdag vilket också var en stor överraskning. Daniel hade ordnat med ledighet från mitt nya jobb. Tur att har hunnit bekanta sig med och träffa min nya chef. J

Jag hade dessutom bokat bord med min kompis Micke från London för att äta lunch med honom på tisdag. Daniel hade som tur var bokat av detta i hemlighet. Detta gjorde att jag i alla fall var tvungen att ringa Micke och försöka boka in en lunch i morgon. Tyvärr var Micke bortrest och vi kommer missa honom och Dimitris. Både här i London och i Stockholm på tisdag. Som tur var kunde vi boka in en frukost på lördag i Stockholm på lördag innan han åker till Sundsvall och jag till Töreboda.

Fredag igen…

Skönt med fredag och den här helgen är lite speciell. Min kära sambo ska överraska mig. Jag gissar och gissar och funderar och tolkar. Vi får se vad det blir. Det finns delar av resan som formellt inte längre är hemliga. :) Men som sagt i morgon vet jag. Therese och Fredrik kommer och hämtar oss på klockan, typ, fyra om jag är rätt införstådd. :)

Jag gillar överraskningar. Det ska bli spännande!

Arlanda åker vi i från…

Lucia

Så mycket lucia blev det inte. Vi drack glögg på jobbet. Den med hjortron var bäst. Daniel är på vift med jobbet ikväll och jag var på söder och shoppade lite efter jobbet. Ikväll har jag pysslar, städat, slagit in presenter, gått igenom ekonomin och betalt räkningar. Snart dags att sova.

Om det blir ett upphåll, längre än vanligt, beror det på att min dator ska få åka på service. Ska göra lite noteringar och publicear i efterhand.