The Jinx 2

Efter jobb, träning och att ha lett mitt pass har vi legat i sängen hela kvällen och kollat in fortsättningen på the Jinx. Ett måste på HBO.

Filmat

Idag har jag besökt jobbets brevterminal i Göteborg eller närmare bestämt Mölndal. Sovit ut och sovit väldigt gott på Jazys innan det.

Vila innan Göteborg

Idag har vi slappat i sängen hela dagen. Jag och Alex hade en sen, men rolig och mysig kväll. Idag åker jag till Götet. Checkar in på Jazys innan jag ska filma på vår terminal i morgon.

Vaknat med Annie dansat med Jane

Det slutade festligt och roligt. Annie sov över. Vi hade en mysig morgon med Titanic. Sen dansade vi på trädgården hela eftermiddagen och kvällen Jonas och Göran. Rolig mysig kväll men slutade kallt och svalt i luften.

Det var verkligen nice och mycket dans. Jane Fitz var en av DJ-sarna….

Middag med vänner

Ikväll har vi bjudit hem Naomi, Erik, Annie på middag. Glassen, kakan, Tom Kha Gai och vårrullar. Så goda! Så kul! Så fina gäster.

Här kommer receptet på den goda jordnötssåsen.

  • 2 dl salta jordnötter
  • 1/2 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyftor
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk riven färsk ingefära
  • 1 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 msk brun farin
  1. Finhacka jordnötterna i en mixer (låt dem inte bli malda!).
  2. Skala och finhacka löken och pressa vitlöken. Fräs i oljan några minuter och tillsätt sedan curry. Låt curryn fräsa med någon minut.
  3. Rör ner kokosmjölk, sambal oelek, ingefära, soja och farin. Sjud i 5 minuter. Tillsätt jordnötterna och låt dem bli genomvarma.

Strosa på stan

Idag har jag gått på stan. Hittat två par byxor. Ikväll har vi käkat på Bar Montan, tagit ett glas på Hosoi och sen mött upp Anton och Joanna på ett glas på Baltazar.

Middag med Ingrid

Ikväll har vi haft Ingrid på middag. Så mysigt. :)

Vi bjöd på torsk till huvudrätt och min mandelpäronkaka till dessert. Till den gjorde vi egen kokosglass.

Ingredienser

  • 1 burk kokosgrädde (400 ml), (gärna den fetaste du kan hitta. Renée Voltaires är 32% vilket är toppen.)
  • 1 tsk vaniljpasta eller 0,5 vaniljstång
  • 20 g glykos (1 msk)
  • 100 g socker (drygt 1 dl)
  • 4 äggulor
  • 1 dl kokosflingor

Instruktioner

  1. Värm kokosgrädden, glykos och vaniljen till kokpunkten.
  2. Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.
  3. Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.
  4. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.
  5. Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.
  6. Kör glassen i glassmaskin.
  7. Rosta kokosflingorna i en panna och låt dem svalna. Rör ner dem i glassen när du har kört den i glassmaskinen. Frys sedan glassen i minst 3-4 timmar innan servering. Om du vill frysa den i silikonformar så häll den i dem efter glassmaskinen och innan du ställer in glassen i frysen.

Hemma i Stockholm igen

Jobbet fortsätter. Men mindre motiverad pga av förändringar på jobbet. Men jag har tränat. Ikväll en långpromenad.

Det är fint i alla fall i sjösstan.

Köpa krukor

Idag skulle mamma i väg med väninnan. Jag har varit hemma och klippt gräs. Jag har också varit och köpte nya krukor till växthuset och inte minst stått och tvättat alla faten i växthuset.

Hemma hos mamma

Idag har vi grejat i trädgården och varit i Töreboda och handlat. Grillade hamburgare till middag e grymt. Så skönt att kunna sitta och äta ute i trädgården.

Hem till mamma

Tog ledigt i morgon och åkte till mamma idag. Diverse möten på jobbet under eftermiddagen och det sista lyssnade jag in på under tågresan.

Nu blommar det även i Sjöstan.

Hemmadag

Alex har lött och jag har vilat och slappat hemma och sett på serier. Fortfarande lite trött och sliten.

Jag har också lett mitt pass. Kom inte så många en ledig dag med fint väder.