Härlig lördag

Jag klev upp ganska tidigt för att baka Cupcakes till mina gäster Ola, Frida, Elsa och Nils som kom på förmiddagsfika innan kosan var vidare av hemmåt för dem.

Sen stack jag i väg och fikade med Martin, Petri, Morten och Jussi. Vi var först på Mälarpaviljongen och fikade, sen sangria på Göken, sen middag på Mamas and Tapas och till slut en GT på Torget. Efter det cyklade jag hem och Nu ska jag sova.

20120715-102925.jpg

20120715-103220.jpg

20120715-103245.jpg

20120715-103256.jpg

Cupcakes

Ingredienser

  • 75gsmör
  • 3dlvetemjöl (180g)
  • 2tskbakpulver
  • 0.5tskvaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 3stägg
  • 2dlströsocker
  • 1.5dlmjölk
  • 100gvit choklad, grovt hackad
  • 80gblåbär(ca 1.5 dl) , färska eller frysta

Glasyr

  • 50gblåbär(ca 1 dl) , färska eller frysta och tinade
  • 0.75dlflorsocker
  • 300gfärskost (Philadelphia eller liknande cream cheese)
  • 1dlvispgrädde
  • ev blåbär, vita chokladploppar och färska, ätliga blommor till dekor

Receptet ger cirka 14-18 st cupcakes.

Cupcakes

  1. Smält smöret.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten lite i taget samtidigt som du tillsätter smör och mjölk.
  5. Vispa försiktigt ihop till en slät smet.
  6. Fördela smeten i muffinsformar och strö över blåbär (det gör inget om de fortfarande är frysta) och choklad.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 25 minuter.

Topping

  1. Mixa blåbären fint med stavmixer.
  2. Passera eventuellt purén genom en sil för att få den helt slät.
  3. Vispa ner florsockret och blåbärspurén i färskosten.
  4. Tillsätt grädden lite i taget och vispa ihop till en fluffig glasyr, gärna med elvisp.
  5. Spritsa eller klicka glasyren på muffinsen och dekorera gärna med blåbär, vit choklad .

20120714-114813.jpg